Fransk fiskgryta alá Viktväktarna
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2527381/images/2011/fransk-fiskgryta_134279020.jpg)
400 g Torsk
1 st Lök
2 klyftor Vitlök
200 g Morot
150 g Rotselleri
300 g Potatis
150 g Palsternacka
2 tsk Olivolja
1 pkt Saffran
1 msk Fiskbuljong
1 dl Vatten
2 dl Tomater krossade
1 dl vitt matlagningsvin
Hacka lök, finhacka vitlök, skär fisken i kuber ca 1*1 cm och strimla rotfrukterna. Fräs rotfrukter, lök, vitlök och saffran några minuter i olja. Tillsätt buljong, 1 dl vatten, krossade tomater och vin. Låt det koka 5 min utan lock och smaka av med salt, vitpeppar och eventuellt en nypa socker. Vänd i fisk och låt det koka upp och servera så snart fisken känns lagom genomkokt
Hacka lök, finhacka vitlök, skär fisken i kuber ca 1*1 cm och strimla rotfrukterna. Fräs rotfrukter, lök, vitlök och saffran några minuter i olja. Tillsätt buljong, 1 dl vatten, krossade tomater och vin. Låt det koka 5 min utan lock och smaka av med salt, vitpeppar och eventuellt en nypa socker. Vänd i fisk och låt det koka upp och servera så snart fisken känns lagom genomkokt
recept: viktväktarna
Kommentarer
Trackback