Fransk fiskgryta alá Viktväktarna


400 g Torsk   
1 st Lök
2 klyftor Vitlök   
200 g Morot
150 g Rotselleri
300 g Potatis
150 g Palsternacka
2 tsk Olivolja
1 pkt Saffran
1 msk Fiskbuljong
1 dl Vatten
2 dl Tomater krossade
1 dl vitt matlagningsvin

Hacka lök, finhacka vitlök, skär fisken i kuber ca 1*1 cm och strimla rotfrukterna. Fräs rotfrukter, lök, vitlök och saffran några minuter i olja. Tillsätt buljong, 1 dl vatten, krossade tomater och vin. Låt det koka 5 min utan lock och smaka av med salt, vitpeppar och eventuellt en nypa socker. Vänd i fisk och låt det koka upp och servera så snart fisken känns lagom genomkokt

recept: viktväktarna





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0